Köy Muhtarları Şanlıurfa Valiliği’nin Önünde Toplanıp Tepki Gösterdiler

07.02.2020 - 19:04, Güncelleme: 07.02.2020 - 19:04 2876+ kez okundu.
 

Köy Muhtarları Şanlıurfa Valiliği’nin Önünde Toplanıp Tepki Gösterdiler

Şanlıurfa’nın merkez ilçelerinden olan Karaköprü’de yer alan Hanzeli, Ağveran, Kengerli, Yukari Ağveran, Canoğlu, aşağı iç Kara, Yukarı iç Kara Kuşluca, Salıncak, Hamurkesen, Akziyaret, Sancak, Küla Büyük, Serhan, Beyaz kuyu köylerinin etrafında bulunan mera alanı köylerin ortak kullanım alanı olarak kullanılıyordu.   2016 yılında ise 16 köyün ortak kullanım alanı olan mera alanı özel bir şirkete verildi. Şirket ise alanı mucur ocağı olarak kullanmaya başladı. Valilik önünde toplanan 16 köy muhtarı ve köy sakinleri yaptıkları açıklamada duruma tepki gösterdiler.       “BİZ SAYIN VALİMİZDEN BU PROJEYİ İPTAL ETMESİNİ İSTİYORUZ”   Kuşluca mahalle muhtarı Abdulhamit Küçük, Valilik’in projeyi iptal etmesini istediklerini ifade ederek, “Bizim bu mera ile ilgili tarihlerden beri biz hep devletimizin yanında yer aldık. Şu anda biz buraya geldiğimiz için şahsen utanıyoruz yani. Devletimize karşı her hangi bir yanlışımız olmadı ama meramız yolsuzluklarla yapılmış. Biz bakanlığından müfettiş getirdik, müfettişler diyor ki siz haklısınız ama bunu yaparlar mı yapmazlar mı bilmiyoruz biz ona karışamayız. Bir tek meramız kalmış herkes de buna göz dikmiş, bunu da elimizden alacaklar. Devletimiz diyor ki hayvancılık yapın, bütün meraları tahrip ettiniz bu mera kalmazsa biz nasıl hayvancılık yapacağız. Yukarda tapulu arazilerimiz vardır, bağ ektik, fıstık ektik. Bu Antep'de 17 tane taş ocağını hayvancılık için Antep valisi iptal etti. Biz sayın valimizden bu projeyi iptal etmesini istiyoruz” dedi.     “VERİLEN RUHSATIN İPTALİNİ İSTİYORUZ”   Verilen ruhsatın iptalini istiyoruz diyen konuşan Salkım köyünden Nihat Baydilli: “Bu dağda hayvancılık yapıyoruz burada mevcut 15 köy var ve burası fıstık bölgesi. Zeytin, üzüm bağı ve badem ile geçimimizi sağlıyoruz. Ama bu mucur ocağının tozu dumanı fıstıklarımızı kurutur. Bu fıstık ağacı 30-40 yılda yetişiyor ve biz bunu hala da ekmeye devam ediyoruz. Bu ocağın burada kurulmasını bölge olarak muhtarlık olarak 15 köy var. Bu dağın etrafını genelde hep fıstıktır, bu ocağın burada kurulmasını istemiyoruz. Ruhsatının iptalini istiyoruz, sayın valimizden bir istirhamda bulunuyoruz, bunu kesinlikle kabul etmiyoruz” diye konuştu.  

Şanlıurfa’nın merkez ilçelerinden olan Karaköprü’de yer alan Hanzeli, Ağveran, Kengerli, Yukari Ağveran, Canoğlu, aşağı iç Kara, Yukarı iç Kara Kuşluca, Salıncak, Hamurkesen, Akziyaret, Sancak, Küla Büyük, Serhan, Beyaz kuyu köylerinin etrafında bulunan mera alanı köylerin ortak kullanım alanı olarak kullanılıyordu.

 

2016 yılında ise 16 köyün ortak kullanım alanı olan mera alanı özel bir şirkete verildi. Şirket ise alanı mucur ocağı olarak kullanmaya başladı. Valilik önünde toplanan 16 köy muhtarı ve köy sakinleri yaptıkları açıklamada duruma tepki gösterdiler.

 

 

 

“BİZ SAYIN VALİMİZDEN BU PROJEYİ İPTAL ETMESİNİ İSTİYORUZ”

 

Kuşluca mahalle muhtarı Abdulhamit Küçük, Valilik’in projeyi iptal etmesini istediklerini ifade ederek, “Bizim bu mera ile ilgili tarihlerden beri biz hep devletimizin yanında yer aldık. Şu anda biz buraya geldiğimiz için şahsen utanıyoruz yani. Devletimize karşı her hangi bir yanlışımız olmadı ama meramız yolsuzluklarla yapılmış. Biz bakanlığından müfettiş getirdik, müfettişler diyor ki siz haklısınız ama bunu yaparlar mı yapmazlar mı bilmiyoruz biz ona karışamayız. Bir tek meramız kalmış herkes de buna göz dikmiş, bunu da elimizden alacaklar. Devletimiz diyor ki hayvancılık yapın, bütün meraları tahrip ettiniz bu mera kalmazsa biz nasıl hayvancılık yapacağız. Yukarda tapulu arazilerimiz vardır, bağ ektik, fıstık ektik. Bu Antep'de 17 tane taş ocağını hayvancılık için Antep valisi iptal etti. Biz sayın valimizden bu projeyi iptal etmesini istiyoruz” dedi.

 

 

“VERİLEN RUHSATIN İPTALİNİ İSTİYORUZ”

 

Verilen ruhsatın iptalini istiyoruz diyen konuşan Salkım köyünden Nihat Baydilli: “Bu dağda hayvancılık yapıyoruz burada mevcut 15 köy var ve burası fıstık bölgesi. Zeytin, üzüm bağı ve badem ile geçimimizi sağlıyoruz. Ama bu mucur ocağının tozu dumanı fıstıklarımızı kurutur. Bu fıstık ağacı 30-40 yılda yetişiyor ve biz bunu hala da ekmeye devam ediyoruz. Bu ocağın burada kurulmasını bölge olarak muhtarlık olarak 15 köy var. Bu dağın etrafını genelde hep fıstıktır, bu ocağın burada kurulmasını istemiyoruz. Ruhsatının iptalini istiyoruz, sayın valimizden bir istirhamda bulunuyoruz, bunu kesinlikle kabul etmiyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.