Canbeyli, Eğitim Sorunlarını Tek Tek Sıraladı…
Başkan Mehmet Canbeyli’nin Açıklaması:
ARTIK YETER
“Şanlıurfa eğitiminde ciddi sorunlar varken şube müdürlüğü başta olmak üzere, kurucu müdürlük ve münhal durumda bulunan idareci görevlendirmelerinin hangi kriterlere göre yapıldığının iyice araştırılması gerekmektedir.
Görevlendirmelerde liyakat esasından uzaklaşarak adeta bir sendika için saha çalışmasına dönüşmesi asla kabul edilemez.
İnsan kaynakları gibi kritik görevlerde bulunan şube müdürlerinin devletin makamını, sendikal çalışma alanına dönüştürmesini izlememizi kimse beklemesin.
Özellikle bazı ilçelerde son dönemde yapılan görevlendirmelere bakıldığında ne demek istediğimiz net bir şekilde anlaşılacaktır.
Devletin makamı kimsenin babasının çiftliği değildir. Kafama göre yaptım oldu anlayışı ile kurumlar yönetilemez.
MEB şube müdürlerinin görevlerini bırakıp tek bir sendikanın açık tetikçiliğine soyunması artık eğitim camiasında ciddi rahatsızlık oluşturmuştur.
Tarafsız olması gereken makamlar, sendikal hesapların arka bahçesi hâline getirilmektedir.
Öğretmen üzerinde baskı kuruluyor, idareye güven eriyor, liyakat tamamen gölgelenmektedir.
Bu tablo hem kamu etiğine aykırı hem de eğitim yönetiminin ciddiyetini zedelemektedir.
Şanlıurfa’da devletin makamları bir sendikanın değil, milletin olmalıdır.
Daha önce de defalarca dile getirdiğimiz gibi ya adam gibi işinizi yapın ya da varsa Cesaretiniz etiketinizi söküp buyurun sahada karşımıza çıkın.
Şanlıurfa Valiliğini, il milli eğitim müdürlüğünü ve Teftiş kurulunu bu konuda gereken hassasiyeti göstermesini bekliyoruz.”