Sokaklar Pist, Kaldırımlar Tuzak Oldu!

Kar yağışının ardından hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kent genelinde ciddi bir buzlanma meydana geldi. Şehir merkezindeki ana arterlerde bile ulaşım durma noktasına gelirken, özellikle ara sokaklar ve kaldırımlar adeta birer "buz pistine" dönüştü. İşe gitmeye çalışan çalışanlar ve ihtiyaçları için sokağa çıkan vatandaşlar, buz tutan yollarda yürümekte büyük güçlük çekti.

Kar yağışının günler öncesinden tahmin edilmesine rağmen, Şanlıurfa'daki belediyelerin ve ilgili kuruluşların kar küreme ve tuzlama çalışmalarında sınıfta kaldığı gözlemlendi. Vatandaşlar, ana yolların bile saatlerce açılmamasını ve kaldırımlarda hiçbir temizlik çalışması yapılmamasını sert bir dille eleştirdi.

Esnaf ve Sürücüler Tepkili

Karın kitlediği şehirde, araçların kontrolünü kaybetmesi sonucu maddi hasarlı çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Esnaf ise dükkanlarının önünü kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışırken, belediyenin bu süreçteki "eylemsizliğini" eleştirdi.

Abdulkadir Şanlı – 63 Olay Haber