Başkan Mehmet Çay’dan Emek Vurgulu Seçim Startı: En Sağlam Yapı, Görünmeyen Emektir!

Şanlıurfa 12.01.2026 - 21:42, Güncelleme: 12.01.2026 - 21:42 1969 kez okundu.
 

Başkan Mehmet Çay’dan Emek Vurgulu Seçim Startı: En Sağlam Yapı, Görünmeyen Emektir!

Şanlıurfa Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çay, 25 Ocak 2026’da yapılacak genel kurul öncesi adaylığını tazeleyerek sahaya indi. "Görünmeyen emek, en sağlam yapıyı ayakta tutar" diyerek ustaların alın terine dikkat çeken Çay, tüm meslektaşlarını birlik olmaya davet etti.

Mobilya ve doğrama sektörünün kalbinin attığı Şanlıurfa’da seçim heyecanı doruk noktasına ulaştı. Mevcut Başkan Mehmet Çay, ustalık dönemini taçlandırmak ve esnafın hakkını savunmaya devam etmek amacıyla yeniden aday olduğunu açıklayarak dükkan dükkan, tezgah tezgah gezmeye başladı.   "Görünmeyen Emek Ayakta Durur" Başkan Mehmet Çay, seçim çalışmalarında kullandığı "En sağlam yapı, görünmeyen emekle ayakta durur" sözüyle mobilya üretiminin perde arkasındaki büyük çabaya atıfta bulundu. Bir mobilyanın cilasından çok iskeletindeki emeğin önemli olduğunu belirten Çay, oda yönetiminin de esnafın "görünmeyen iskeleti" olduğunu ifade etti.   Saha ziyaretleri sırasında esnafa seslenen Çay: "Bizim mesleğimiz sabır, incelik ve alın teri ister. Tıpkı bir ağacı işler gibi esnafımızın sorunlarını da ilmek ilmek işledik. Bugün eğer dimdik ayaktaysak, bu sizin o helal ve sessiz emeğiniz sayesindedir. Görünmeyen o emekleri görünür kılmak için bir dönem daha desteklerinizi bekliyorum." dedi.   25 Ocak İçin Büyük Davet Seçim tarihini 25 Ocak 2026 olarak hatırlatan Mehmet Çay, bu tarihin sadece bir seçim değil, marangoz ve mobilyacı esnafının geleceğine karar vereceği bir "birlik günü" olduğunu vurguladı. Tüm meslektaşlarını sandık başına ve yanına davet eden Çay, bugüne kadar yapılan projelerin üzerine yenilerini ekleyerek Urfa mobilyasını markalaştırma sözü verdi.   Esnafın Sesi, Sektörün Gücü Mehmet Çay’ın saha gezilerinde esnafın gösterdiği yoğun ilgi, "istikrar ve tecrübe" beklentisini de gözler önüne serdi. Çay, vatandaşların ve meslektaşlarının desteğiyle 25 Ocak’ta sandıktan daha güçlü bir şekilde çıkmayı hedefliyor.   Abdulkadir Şanlı – 63 Olay Haber
Şanlıurfa Marangozlar ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çay, 25 Ocak 2026’da yapılacak genel kurul öncesi adaylığını tazeleyerek sahaya indi. "Görünmeyen emek, en sağlam yapıyı ayakta tutar" diyerek ustaların alın terine dikkat çeken Çay, tüm meslektaşlarını birlik olmaya davet etti.

Mobilya ve doğrama sektörünün kalbinin attığı Şanlıurfa’da seçim heyecanı doruk noktasına ulaştı. Mevcut Başkan Mehmet Çay, ustalık dönemini taçlandırmak ve esnafın hakkını savunmaya devam etmek amacıyla yeniden aday olduğunu açıklayarak dükkan dükkan, tezgah tezgah gezmeye başladı.

 

"Görünmeyen Emek Ayakta Durur"

Başkan Mehmet Çay, seçim çalışmalarında kullandığı "En sağlam yapı, görünmeyen emekle ayakta durur" sözüyle mobilya üretiminin perde arkasındaki büyük çabaya atıfta bulundu. Bir mobilyanın cilasından çok iskeletindeki emeğin önemli olduğunu belirten Çay, oda yönetiminin de esnafın "görünmeyen iskeleti" olduğunu ifade etti.

 

Saha ziyaretleri sırasında esnafa seslenen Çay:

"Bizim mesleğimiz sabır, incelik ve alın teri ister. Tıpkı bir ağacı işler gibi esnafımızın sorunlarını da ilmek ilmek işledik. Bugün eğer dimdik ayaktaysak, bu sizin o helal ve sessiz emeğiniz sayesindedir. Görünmeyen o emekleri görünür kılmak için bir dönem daha desteklerinizi bekliyorum." dedi.

 

25 Ocak İçin Büyük Davet

Seçim tarihini 25 Ocak 2026 olarak hatırlatan Mehmet Çay, bu tarihin sadece bir seçim değil, marangoz ve mobilyacı esnafının geleceğine karar vereceği bir "birlik günü" olduğunu vurguladı. Tüm meslektaşlarını sandık başına ve yanına davet eden Çay, bugüne kadar yapılan projelerin üzerine yenilerini ekleyerek Urfa mobilyasını markalaştırma sözü verdi.

 

Esnafın Sesi, Sektörün Gücü

Mehmet Çay’ın saha gezilerinde esnafın gösterdiği yoğun ilgi, "istikrar ve tecrübe" beklentisini de gözler önüne serdi. Çay, vatandaşların ve meslektaşlarının desteğiyle 25 Ocak’ta sandıktan daha güçlü bir şekilde çıkmayı hedefliyor.

 

Abdulkadir Şanlı – 63 Olay Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.