2020-2021 Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı!

21.08.2020 - 06:10, Güncelleme: 21.08.2020 - 06:10 2985+ kez okundu.
 

2020-2021 Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruda ücretli öğretmenlik başvurusunun başladığı ve başvuruların e-devlet üzerinden alındığı açıklandı.   Ücretli Öğretmenlik Başvuru Şartları   a. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak.   b. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor.   c. Kamusal haklardan yoksun olmamak gerekiyor.   d. Öğretmenlik yapmasına engel sağlık ve akıl sorunu olmaması gerekiyor   e. Başvuran Erkek adaylar için askerlik yapmış, yapıldı sayılmış , henüz yapmamış ya da tecilli olması gerekmektedir.   f. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıma zorunluluğu bulunmaktadır.   g. Başvuran adayların Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olması gerekiyor.   h. Ücretli öğretmenlik için kpss puanı şartı bulunmamakta.   j. Başvuran adaylar için ücretli öğretmenlik için formasyon şartı yok fakat formasyonu olan kişi olmayan kişiye göre daha avantajlı olabilir.   Başvurular Başladı!   Ücretli Öğretmenliğe başvuru yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ucretli-ogretmenlik-basvurusu sitesine giriş yaparak başvuru yapabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan duyuruda ücretli öğretmenlik başvurusunun başladığı ve başvuruların e-devlet üzerinden alındığı açıklandı.

 

Ücretli Öğretmenlik Başvuru Şartları

 

a. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak.

 

b. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor.

 

c. Kamusal haklardan yoksun olmamak gerekiyor.

 

d. Öğretmenlik yapmasına engel sağlık ve akıl sorunu olmaması gerekiyor

 

e. Başvuran Erkek adaylar için askerlik yapmış, yapıldı sayılmış , henüz yapmamış ya da tecilli olması gerekmektedir.

 

f. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıma zorunluluğu bulunmaktadır.

 

g. Başvuran adayların Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olması gerekiyor.

 

h. Ücretli öğretmenlik için kpss puanı şartı bulunmamakta.

 

j. Başvuran adaylar için ücretli öğretmenlik için formasyon şartı yok fakat formasyonu olan kişi olmayan kişiye göre daha avantajlı olabilir.

 

Başvurular Başladı!

 

Ücretli Öğretmenliğe başvuru yapmak için https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-ucretli-ogretmenlik-basvurusu sitesine giriş yaparak başvuru yapabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.