/

Ağrı’da 4.3 Büyüklüğünde Deprem: Patnos’ta Evler Hasar Gördü!

Yaşam 22.04.2026 - 22:53, Güncelleme: 22.04.2026 - 22:54 176 kez okundu.
 

Ağrı’da 4.3 Büyüklüğünde Deprem: Patnos’ta Evler Hasar Gördü!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ağrı'nın Patnos ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. İlk belirlemelere göre deprem nedeniyle bazı köy evlerinde hasar oluştuğu bildirildi.

Sarsıntı Çevre İllerden de Hissedildi AFAD verilerine göre, bugün saat (Saat Eklenebilir) sularında merkez üssü Ağrı'nın Patnos ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Yerin (Derinlik Bilgisi AFAD'dan Alınmalı) kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, Patnos’un yanı sıra Ağrı merkez ve çevre ilçeler ile komşu illerde de hissedilerek kısa süreli paniğe neden oldu. Köy Evlerinde Hasar Meydana Geldi Depremin hemen ardından bölgeden gelen ilk bilgiler, sarsıntının özellikle köylerde hasara yol açtığı yönünde. Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı bazı köylerdeki eski yapılı ve kerpiç evlerde çatlaklar oluştu ve bazı duvarlar yıkıldı. Şans eseri, şu ana kadar gelen bilgilerde can kaybı veya yaralanma bildirilmedi. AFAD ve Kurtarma Ekipleri Bölgeye Sevk Edildi Deprem haberinin alınmasıyla birlikte AFAD, UMKE ve Jandarma ekipleri, hasar tespit çalışmaları ve olası acil müdahaleler için hızla bölgeye sevk edildi. Ekipler, özellikle ulaşımı güç köylere giderek vatandaşların durumunu kontrol ediyor ve ihtiyaç tespiti yapıyor. Yetkililerden "Hasarlı Bina" Uyarısı Yetkililer, bölgedeki vatandaşları artçı sarsıntılara karşı uyanık olmaları ve çatlak oluşan, hasar gören binalara girmemeleri konusunda uyardı. Bölgedeki durumun kontrol altında olduğu ve devletin tüm imkanlarıyla Patnos halkının yanında olduğu vurgulandı. 63 Olay Haber
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ağrı'nın Patnos ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. İlk belirlemelere göre deprem nedeniyle bazı köy evlerinde hasar oluştuğu bildirildi.

Sarsıntı Çevre İllerden de Hissedildi

AFAD verilerine göre, bugün saat (Saat Eklenebilir) sularında merkez üssü Ağrı'nın Patnos ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Yerin (Derinlik Bilgisi AFAD'dan Alınmalı) kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, Patnos’un yanı sıra Ağrı merkez ve çevre ilçeler ile komşu illerde de hissedilerek kısa süreli paniğe neden oldu.

Köy Evlerinde Hasar Meydana Geldi

Depremin hemen ardından bölgeden gelen ilk bilgiler, sarsıntının özellikle köylerde hasara yol açtığı yönünde. Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı bazı köylerdeki eski yapılı ve kerpiç evlerde çatlaklar oluştu ve bazı duvarlar yıkıldı. Şans eseri, şu ana kadar gelen bilgilerde can kaybı veya yaralanma bildirilmedi.

AFAD ve Kurtarma Ekipleri Bölgeye Sevk Edildi

Deprem haberinin alınmasıyla birlikte AFAD, UMKE ve Jandarma ekipleri, hasar tespit çalışmaları ve olası acil müdahaleler için hızla bölgeye sevk edildi. Ekipler, özellikle ulaşımı güç köylere giderek vatandaşların durumunu kontrol ediyor ve ihtiyaç tespiti yapıyor.

Yetkililerden "Hasarlı Bina" Uyarısı

Yetkililer, bölgedeki vatandaşları artçı sarsıntılara karşı uyanık olmaları ve çatlak oluşan, hasar gören binalara girmemeleri konusunda uyardı. Bölgedeki durumun kontrol altında olduğu ve devletin tüm imkanlarıyla Patnos halkının yanında olduğu vurgulandı.

63 Olay Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.