/

Ankara’da toplu taşıma filosu güçleniyor

Ankara 12.05.2026 - 15:39, Güncelleme: 12.05.2026 - 20:01 120 kez okundu.
 

Ankara’da toplu taşıma filosu güçleniyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araç filosunun yaş ortalamasını düşürerek Başkentlilere daha konforlu, güvenli ve çevreci ulaşım hizmeti sunmak amacıyla yeni araç yatırımlarına devam ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü’nün öz kaynakları ile alınan 10 adet dizel yakıtlı solo tip otobüs; toplu taşıma araç filosuna dâhil edildi. Alınan yeni otobüslerle birlikte Ankara genelinde hizmet veren toplam otobüs sayısı 1964’e yükselirken, 2019-2026 yılları arasında alınan yeni otobüs sayısı ise 534 oldu. EGO Genel Müdürlüğü’nün öz kaynakları ile yeni alınan 10 adet dizel yakıtlı solo tip otobüs, toplu taşıma araç filosuna dâhil edildi. 2019’DAN BERİ ALINAN OTOBÜS SAYISI 534’E YÜKSELDİ Alınan yeni otobüslerle birlikte, EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde Ankara genelinde hizmet veren toplam otobüs sayısı 1964’e; 2019-2026 yılları arasında filoya dâhil edilen yeni otobüs sayısı ise 534’e yükseldi. OTOBÜSLER SON TEKNOLOJİYE SAHİP 12 metre uzunluğunda olan solo tip otobüsler; 27 oturma ve 72 ayakta olmak üzere toplam 99 yolcu kapasiteli, Euro 6 çevreci motor teknolojisine sahip olan klimalı, alçak tabanlı ve engelli erişimine uygun özellikleriyle kent ulaşımında yolculara hizmet verecek. Yeni araçlarda; yolcu bilgilendirme ekranları, araç içi ve dış çevresini gösteren kamera sistemleri ile güvenli sürüş ve seyahat deneyimi için gelişmiş donanımlar da yer alıyor. Toplu taşıma filosunun her geçen gün genişletilerek vatandaşın daha refah ve konforlu bir ulaşıma kavuşması ve memnuniyetinin yükseltilmesi hedefleniyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araç filosunun yaş ortalamasını düşürerek Başkentlilere daha konforlu, güvenli ve çevreci ulaşım hizmeti sunmak amacıyla yeni araç yatırımlarına devam ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü’nün öz kaynakları ile alınan 10 adet dizel yakıtlı solo tip otobüs; toplu taşıma araç filosuna dâhil edildi.

Alınan yeni otobüslerle birlikte Ankara genelinde hizmet veren toplam otobüs sayısı 1964’e yükselirken, 2019-2026 yılları arasında alınan yeni otobüs sayısı ise 534 oldu.

EGO Genel Müdürlüğü’nün öz kaynakları ile yeni alınan 10 adet dizel yakıtlı solo tip otobüs, toplu taşıma araç filosuna dâhil edildi.

2019’DAN BERİ ALINAN OTOBÜS SAYISI 534’E YÜKSELDİ

Alınan yeni otobüslerle birlikte, EGO Genel Müdürlüğü bünyesinde Ankara genelinde hizmet veren toplam otobüs sayısı 1964’e; 2019-2026 yılları arasında filoya dâhil edilen yeni otobüs sayısı ise 534’e yükseldi.

OTOBÜSLER SON TEKNOLOJİYE SAHİP

12 metre uzunluğunda olan solo tip otobüsler; 27 oturma ve 72 ayakta olmak üzere toplam 99 yolcu kapasiteli, Euro 6 çevreci motor teknolojisine sahip olan klimalı, alçak tabanlı ve engelli erişimine uygun özellikleriyle kent ulaşımında yolculara hizmet verecek.

Yeni araçlarda; yolcu bilgilendirme ekranları, araç içi ve dış çevresini gösteren kamera sistemleri ile güvenli sürüş ve seyahat deneyimi için gelişmiş donanımlar da yer alıyor. Toplu taşıma filosunun her geçen gün genişletilerek vatandaşın daha refah ve konforlu bir ulaşıma kavuşması ve memnuniyetinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.