/

Dolandırıcılık Operasyonu: 4,5 Milyon TL'lik Ziynet ve Döviz Sahiplerine Teslim Edildi

Asayiş 12.08.2026 - 23:31, Güncelleme: 12.08.2026 - 23:31 126 kez okundu.
 

Dolandırıcılık Operasyonu: 4,5 Milyon TL'lik Ziynet ve Döviz Sahiplerine Teslim Edildi

Yalova Valiliği, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak bir vatandaşı paniğe sevk eden ve milyonlarca liralık dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda, mağdur vatandaştan elden teslim alınan toplam 4.500.000 TL değerindeki ziynet eşyası ve döviz ele geçirilerek sahibine iade edildi.   Şanlıurfa’da Eş Zamanlı Operasyon Edinilen bilgilere göre, dolandırıcılık olayının ardından harekete geçen emniyet güçleri, şüphelilerin izini sürdü. Soruşturmayı derinleştiren Asayiş Şube ekipleri, 7 Ağustos 2026 tarihinde Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonla 4 şüpheliyi yakalayarak ele geçirilen para ve ziynet eşyalarıyla birlikte Yalova'ya getirdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen operasyon sayesinde vatandaşın mağduriyeti tamamen giderildi.   Emniyetten Hayati Uyarı: Kamu Görevlileri Para veya Altın Talep Etmez! Olayın ardından Yalova Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı vatandaşları bir kez daha uyardı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hiçbir polis, savcı veya kamu görevlisi telefonla sizden para, altın veya ziynet eşyası talep etmez! Böyle bir durumla karşılaştığınızda hiçbir şey teslim etmeden derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayınız." 63 Olay Haber
Yalova Valiliği, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak bir vatandaşı paniğe sevk eden ve milyonlarca liralık dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda, mağdur vatandaştan elden teslim alınan toplam 4.500.000 TL değerindeki ziynet eşyası ve döviz ele geçirilerek sahibine iade edildi.

 

Şanlıurfa’da Eş Zamanlı Operasyon

Edinilen bilgilere göre, dolandırıcılık olayının ardından harekete geçen emniyet güçleri, şüphelilerin izini sürdü. Soruşturmayı derinleştiren Asayiş Şube ekipleri, 7 Ağustos 2026 tarihinde Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonla 4 şüpheliyi yakalayarak ele geçirilen para ve ziynet eşyalarıyla birlikte Yalova'ya getirdi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen operasyon sayesinde vatandaşın mağduriyeti tamamen giderildi.

 

Emniyetten Hayati Uyarı: Kamu Görevlileri Para veya Altın Talep Etmez!

Olayın ardından Yalova Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, benzer dolandırıcılık yöntemlerine karşı vatandaşları bir kez daha uyardı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hiçbir polis, savcı veya kamu görevlisi telefonla sizden para, altın veya ziynet eşyası talep etmez! Böyle bir durumla karşılaştığınızda hiçbir şey teslim etmeden derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayınız."

63 Olay Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.