/

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: 2 Bin 63 Yol Kontrol Noktası Kaldırıldı

Gündem 21.10.2026 - 10:52, Güncelleme: 21.10.2026 - 10:52 219 kez okundu.
 

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi: 2 Bin 63 Yol Kontrol Noktası Kaldırıldı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güvenlik koşullarının iyileşmesiyle birlikte 2 bin 63 yol kontrol noktasının kaldırıldığını açıkladı. Bakan Çiftçi, terörle mücadeleye ayrılan kaynakların artık doğrudan yatırımlara yönlendirildiğini belirtti.

Türkiye’nin terörle mücadelede geldiği kritik aşamaya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Terörsüz Türkiye” vizyonu kapsamında yürütülen çalışmalarda son aşamaya yaklaşıldığını müjdeledi. Bölgede sağlanan huzur ve güven ortamının ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki günlük yaşamı kolaylaştıracak adımların atıldığını belirten Bakan Çiftçi, bu kapsamda toplam 2 bin 63 yol kontrol noktasının kaldırıldığını duyurdu. Ulaşım ve ticarette sağlanan bu rahatlamanın bölge ekonomisine olumlu yansıyacağı ifade edildi. Terör Bütçesi Artık Yatırımlara Aktarılıyor Güvenlik koşullarının kalıcı olarak iyileşmesiyle birlikte bütçe disiplininde de yeni bir döneme girildiğine dikkat çeken İçişleri Bakanı Çiftçi, daha önce terörle mücadeleye ayrılan devasa bütçenin bundan böyle bölgenin kalkınması için doğrudan yatırımlara aktarıldığını vurguladı. Provokasyonlara Karşı Tedbirler Sürüyor Bölgede yakalanan ivmenin korunması ve huzur ortamının baltalanmaması için devletin teyakkuzda olduğunu hatırlatan Bakan Çiftçi, olası provokasyonlara ve güvenlik risklerine karşı gerekli tüm tedbirlerin kararlılıkla sürdürüldüğünün altını çizdi. 63 Olay Haber
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde güvenlik koşullarının iyileşmesiyle birlikte 2 bin 63 yol kontrol noktasının kaldırıldığını açıkladı. Bakan Çiftçi, terörle mücadeleye ayrılan kaynakların artık doğrudan yatırımlara yönlendirildiğini belirtti.

Türkiye’nin terörle mücadelede geldiği kritik aşamaya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Terörsüz Türkiye” vizyonu kapsamında yürütülen çalışmalarda son aşamaya yaklaşıldığını müjdeledi.

Bölgede sağlanan huzur ve güven ortamının ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki günlük yaşamı kolaylaştıracak adımların atıldığını belirten Bakan Çiftçi, bu kapsamda toplam 2 bin 63 yol kontrol noktasının kaldırıldığını duyurdu. Ulaşım ve ticarette sağlanan bu rahatlamanın bölge ekonomisine olumlu yansıyacağı ifade edildi.

Terör Bütçesi Artık Yatırımlara Aktarılıyor

Güvenlik koşullarının kalıcı olarak iyileşmesiyle birlikte bütçe disiplininde de yeni bir döneme girildiğine dikkat çeken İçişleri Bakanı Çiftçi, daha önce terörle mücadeleye ayrılan devasa bütçenin bundan böyle bölgenin kalkınması için doğrudan yatırımlara aktarıldığını vurguladı.

Provokasyonlara Karşı Tedbirler Sürüyor

Bölgede yakalanan ivmenin korunması ve huzur ortamının baltalanmaması için devletin teyakkuzda olduğunu hatırlatan Bakan Çiftçi, olası provokasyonlara ve güvenlik risklerine karşı gerekli tüm tedbirlerin kararlılıkla sürdürüldüğünün altını çizdi.

63 Olay Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.