Kuşadası’nda Bayram İzdihamı: Kent Nüfusu 1 Milyona Dayandı, Otellerde Boş Oda Kalmadı!
Kuşadası’nda Bayram İzdihamı: Kent Nüfusu 1 Milyona Dayandı, Otellerde Boş Oda Kalmadı!
Kurban Bayramı tatiliyle birlikte Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesi ziyaretçi akınına uğradı. İlçede adım atacak yer kalmazken, otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.
Kurban Bayramı tatiliyle birlikte Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesi ziyaretçi akınına uğradı. İlçede adım atacak yer kalmazken, otellerdeki doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı.
AYDIN / KUŞADASI – Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen tatilcilerin ilk adreslerinden biri Ege’nin incisi Kuşadası oldu. Tatilin başlamasıyla birlikte ilçeye adeta insan seli aktı. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle normal nüfusu katlanan Kuşadası'nda kent nüfusu 1 milyona yaklaştı.
Plajlarda Adım Atacak Yer Kalmadı
Hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinde seyretmesini fırsat bilen tatilciler plajlara akın etti. İlçenin dünyaca ünlü Kadınlar Denizi Plajı ve doğa harikası Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı koyları tamamen doldu. Sahillerde şemsiye açacak yer kalmazken, renkli görüntüler oluştu. Sadece plajlar değil, ilçe merkezindeki turistik çarşılar, kafe ve restoranlar da en yoğun günlerinden birini yaşıyor.
Otel ve Pansiyonlar "Yüzde 100" Dolu
Kuşadası otelcileri ve esnafı bayram bereketiyle sezona hızlı bir giriş yaptı. İlçe genelindeki dev tatil köylerinden butik otellere ve pansiyonlara kadar tüm konaklama tesisleri yüzde 100 doluluk oranını yakaladı. Turizmciler, rezervasyonsuz yola çıkacak olan vatandaşları ilçede yer bulma konusunda sıkıntı yaşayabilecekleri yönünde uyardı.
Sisam (Samos) Adası'na Ek Feribot Seferleri Konuldu
Kuşadası’ndaki bu yoğunluk deniz trafiğine de yansıdı. Bayram tatilini adalarda geçirmek isteyen ya da günübirlik yurt dışı turunu tercih eden vatandaşlar için Kuşadası Ege Port Limanı'nda yoğun mesai başladı. Komşu Yunanistan’ın Sisam (Samos) Adası’na gitmek isteyenlerin oluşturduğu yoğun talep nedeniyle feribot firmaları harekete geçti. Talebi karşılayabilmek adına Kuşadası-Sisam hattına ek feribot seferleri konularak sefer sayıları artırıldı.
Emniyet ve zabıta ekipleri ise ilçe girişlerinde ve merkezde trafiğin aksamaması için denetimlerini sıklaştırdı.
63 Olay Haber
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
