Sahur Vakti Beytullah’ta İyilik İzi: Karataş Dualarını Türkiye İçin Etti

Yaşam 20.02.2026 - 22:39, Güncelleme: 20.02.2026 - 22:39 211 kez okundu.
 

Sahur Vakti Beytullah’ta İyilik İzi: Karataş Dualarını Türkiye İçin Etti

İz Bırakanlar Cemiyeti Sosyal Yardım ve Arge Birim Sorumlusu Hakkı Karataş, Umre ziyareti için gittiği kutsal topraklarda cemiyetin "İyilik her yerde iz bırakır" şiarını Kâbe’ye taşıdı. Ramazan’ın ilk sahurunda Müslümanlara hurma ikram eden Karataş, dualarında Türkiye’yi unutmadı.

MEKKE / ŞANLIURFA – İyilik ve yardımlaşma faaliyetleriyle adından söz ettiren İz Bırakanlar Cemiyeti, bu kez sınırları aşarak bereketini Beytullah’a taşıdı. Cemiyetin Sosyal Yardım ve Arge Birim Sorumlusu Hakkı Karataş, Umre vazifesi için bulunduğu Mekke’de, Ramazan ayının ilk sahur vaktini anlamlı bir etkinlikle taçlandırdı. Kâbe’de Sahur Bereketi: Eller Hurmaya, Gönüller Duaya Açıldı Ramazan-ı Şerif’in ilk sahur heyecanının yaşandığı mukaddes topraklarda Hakkı Karataş, dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlara cemiyet adına ikramlarda bulundu. Genç, yaşlı ve özellikle engelli ziyaretçilerle tek tek ilgilenen Karataş, sahur vaktinde hurma ikram ederek gönülleri fethetti. Farklı dillerden ve coğrafyalardan gelen binlerce mümin, bu samimi ikram karşısında memnuniyetlerini dualarıyla dile getirdi. "Ülkemizin Huzuru İçin Kâbe’de El Açtık" İkramların ardından Kâbe’nin manevi atmosferinde Türkiye için dua eden Karataş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İz Bırakanlar Cemiyeti olarak amacımız, sadece şehrimizde değil, dokunabildiğimiz her yerde iyiliğin izini bırakmaktır. Ramazan’ın ilk sahurunda, bu kutlu mekânda din kardeşlerimizle ekmeğimizi, hurmamızı ve duamızı paylaştık. Rabbim ülkemizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu daim eylesin. İyilik, mesafe tanımayan bir köprüdür." İyilik Her Yerde İz Bırakır! Hakkı Karataş’ın bu anlamlı ziyareti ve Kâbe’deki sahur mesaisi, İz Bırakanlar Cemiyeti’nin vizyonunu bir kez daha ortaya koydu. Şanlıurfa’dan yola çıkan iyilik kervanı, sınırları aşarak İslam coğrafyasının kalbinde kardeşlik bağlarını güçlendirdi. 63 Olay Haber
İz Bırakanlar Cemiyeti Sosyal Yardım ve Arge Birim Sorumlusu Hakkı Karataş, Umre ziyareti için gittiği kutsal topraklarda cemiyetin "İyilik her yerde iz bırakır" şiarını Kâbe’ye taşıdı. Ramazan’ın ilk sahurunda Müslümanlara hurma ikram eden Karataş, dualarında Türkiye’yi unutmadı.

MEKKE / ŞANLIURFA – İyilik ve yardımlaşma faaliyetleriyle adından söz ettiren İz Bırakanlar Cemiyeti, bu kez sınırları aşarak bereketini Beytullah’a taşıdı. Cemiyetin Sosyal Yardım ve Arge Birim Sorumlusu Hakkı Karataş, Umre vazifesi için bulunduğu Mekke’de, Ramazan ayının ilk sahur vaktini anlamlı bir etkinlikle taçlandırdı.

Kâbe’de Sahur Bereketi: Eller Hurmaya, Gönüller Duaya Açıldı

Ramazan-ı Şerif’in ilk sahur heyecanının yaşandığı mukaddes topraklarda Hakkı Karataş, dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanlara cemiyet adına ikramlarda bulundu. Genç, yaşlı ve özellikle engelli ziyaretçilerle tek tek ilgilenen Karataş, sahur vaktinde hurma ikram ederek gönülleri fethetti. Farklı dillerden ve coğrafyalardan gelen binlerce mümin, bu samimi ikram karşısında memnuniyetlerini dualarıyla dile getirdi.

"Ülkemizin Huzuru İçin Kâbe’de El Açtık"

İkramların ardından Kâbe’nin manevi atmosferinde Türkiye için dua eden Karataş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İz Bırakanlar Cemiyeti olarak amacımız, sadece şehrimizde değil, dokunabildiğimiz her yerde iyiliğin izini bırakmaktır. Ramazan’ın ilk sahurunda, bu kutlu mekânda din kardeşlerimizle ekmeğimizi, hurmamızı ve duamızı paylaştık. Rabbim ülkemizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu daim eylesin. İyilik, mesafe tanımayan bir köprüdür."

İyilik Her Yerde İz Bırakır!

Hakkı Karataş’ın bu anlamlı ziyareti ve Kâbe’deki sahur mesaisi, İz Bırakanlar Cemiyeti’nin vizyonunu bir kez daha ortaya koydu. Şanlıurfa’dan yola çıkan iyilik kervanı, sınırları aşarak İslam coğrafyasının kalbinde kardeşlik bağlarını güçlendirdi.

63 Olay Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.