Şanlıurfa’da Basur Tedavisinde Lazer Dönemi

Sağlık 06.01.2026 - 21:50, Güncelleme: 06.01.2026 - 21:50 1359 kez okundu.
 

Şanlıurfa’da Basur Tedavisinde Lazer Dönemi

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Kaan Özgül, toplumda sık görülmesine rağmen utanma ve çekinme nedeniyle çoğu zaman ertelenen proktolojik hastalıkların güncel tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid hastalığında uygulanan lazer hemoroidoplasti yönteminin, hastaların yaşam konforunu artıran modern bir tedavi seçeneği olduğunu belirtti.

Op. Dr. Özgül, lazer ile cerrahi yöntemin geleneksel cerrahi uygulamalara göre birçok üstünlüğü bulunduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi: “Lazer cerrahisinde kesi ve dikiş olmadığı için yöntem minimal invazivdir. Enfeksiyon ve kanama riski klasik yöntemlere göre daha düşüktür. Hastalarımız genellikle 24 saat içinde günlük yaşamlarına dönebilmektedir. Ameliyat sonrası ağrı daha az hissedilir ve sadece sorunlu damar yumağı hedef alındığından makat kasları korunur.” Bu avantajlar sayesinde lazer cerrahisinin hem hasta konforu hem de iyileşme süreci açısından güvenli bir yöntem olduğunu vurgulayan Op. Dr. Özgül, makatta ağrı, kanama, akıntı ve kaşıntı gibi şikâyetleri olan vatandaşların vakit kaybetmeden genel cerrahi polikliniğine başvurmalarını tavsiye etti. Ayrıca lazer tedavisi hizmetinin sunulmasına imkân sağlayan hastane yönetimine teşekkür etti.  Tedavi gören hastalar da memnuniyetlerini dile getirdi. Anal fissür şikâyeti nedeniyle uzun süredir sıkıntı yaşadığını belirten Mehmet Kayhan, “Bu hastaneye gelerek Mert hocamla lazer tekniği sayesinde son derece konforlu bir tedavi süreci yaşadım. Dün ameliyat oldum, bugün taburcu oluyorum. Tüm hastalara acil şifalar diliyorum” dedi. Yaklaşık bir yıl önce basur şikâyetiyle aynı hastanede tedavi gören Hasan Kaya ise, “Genel cerrahi polikliniğinde Mert Kaan hocama başvurdum. Ameliyatım çok iyi geçti ve 24 saat içinde taburcu edildim. O günden sonra hiçbir şikâyetim olmadı. Mert Kaan hocama, ayrıca cihazın hastaneye kazandırılmasında emeği olan Emre hocaya ve Tuba hocaya teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Kaan Özgül, toplumda sık görülmesine rağmen utanma ve çekinme nedeniyle çoğu zaman ertelenen proktolojik hastalıkların güncel tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Halk arasında basur olarak bilinen hemoroid hastalığında uygulanan lazer hemoroidoplasti yönteminin, hastaların yaşam konforunu artıran modern bir tedavi seçeneği olduğunu belirtti.

Op. Dr. Özgül, lazer ile cerrahi yöntemin geleneksel cerrahi uygulamalara göre birçok üstünlüğü bulunduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi: “Lazer cerrahisinde kesi ve dikiş olmadığı için yöntem minimal invazivdir. Enfeksiyon ve kanama riski klasik yöntemlere göre daha düşüktür. Hastalarımız genellikle 24 saat içinde günlük yaşamlarına dönebilmektedir. Ameliyat sonrası ağrı daha az hissedilir ve sadece sorunlu damar yumağı hedef alındığından makat kasları korunur.”

Bu avantajlar sayesinde lazer cerrahisinin hem hasta konforu hem de iyileşme süreci açısından güvenli bir yöntem olduğunu vurgulayan Op. Dr. Özgül, makatta ağrı, kanama, akıntı ve kaşıntı gibi şikâyetleri olan vatandaşların vakit kaybetmeden genel cerrahi polikliniğine başvurmalarını tavsiye etti. Ayrıca lazer tedavisi hizmetinin sunulmasına imkân sağlayan hastane yönetimine teşekkür etti.

 Tedavi gören hastalar da memnuniyetlerini dile getirdi. Anal fissür şikâyeti nedeniyle uzun süredir sıkıntı yaşadığını belirten Mehmet Kayhan, “Bu hastaneye gelerek Mert hocamla lazer tekniği sayesinde son derece konforlu bir tedavi süreci yaşadım. Dün ameliyat oldum, bugün taburcu oluyorum. Tüm hastalara acil şifalar diliyorum” dedi.

Yaklaşık bir yıl önce basur şikâyetiyle aynı hastanede tedavi gören Hasan Kaya ise, “Genel cerrahi polikliniğinde Mert Kaan hocama başvurdum. Ameliyatım çok iyi geçti ve 24 saat içinde taburcu edildim. O günden sonra hiçbir şikâyetim olmadı. Mert Kaan hocama, ayrıca cihazın hastaneye kazandırılmasında emeği olan Emre hocaya ve Tuba hocaya teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.