/

Şanlıurfa'da Kaçak Sigara ve Alkol Operasyonu: 27 Gözaltı

Asayiş 21.04.2026 - 18:42, Güncelleme: 21.04.2026 - 18:42 271 kez okundu.
 

Şanlıurfa'da Kaçak Sigara ve Alkol Operasyonu: 27 Gözaltı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, tütün ve alkol kaçakçılığına yönelik yürüttüğü amansız takibini sürdürüyor. Birecik ve Viranşehir ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda binlerce kaçak ürün ele geçirilirken, 27 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Şanlıurfa'da huzur ve güvenliğin tesisi, haksız kazancın önlenmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar hız kesmiyor. 13-18 Nisan 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen planlı kolluk faaliyetleri kapsamında kaçakçılara ağır bir darbe indirildi. Birecik ve Viranşehir'de Nokta Operasyonlar Jandarma ekiplerinin titiz istihbarat çalışmaları neticesinde belirlenen adreslere ve araçlara yönelik yapılan denetimlerde, piyasa değeri yüksek çok sayıda gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Operasyonun bilançosu ise kaçakçılığın boyutunu gözler önüne serdi. Ele Geçirilen Malzemeler: 6.540 Adet Gümrük Kaçağı Sigara 47 Kg Gümrük Kaçağı Çay 500 Gram Pipo Tütünü 44 Adet Elektronik Sigara ve Alkol 27 Şüpheli Yakalandı Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheli şahıs hakkında, "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu"na muhalefet suçundan adli işlemler başlatıldı. Jandarma birimlerinden yapılan açıklamada, halkın sağlığını tehdit eden ve vergi kaybına yol açan kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceği vurgulandı. "Azim ve Kararlılıkla Devam Edecek" Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçluyla mücadele konusundaki net mesajını şu sözlerle yineledi: "Tütün ve alkol kaçakçılarına yönelik faaliyetlerimize, halkımızın desteğiyle birlikte hiç ara vermeden, azim ve kararlılıkla devam edilecektir." 63 Olay Haber
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, tütün ve alkol kaçakçılığına yönelik yürüttüğü amansız takibini sürdürüyor. Birecik ve Viranşehir ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda binlerce kaçak ürün ele geçirilirken, 27 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Şanlıurfa'da huzur ve güvenliğin tesisi, haksız kazancın önlenmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar hız kesmiyor. 13-18 Nisan 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen planlı kolluk faaliyetleri kapsamında kaçakçılara ağır bir darbe indirildi.

Birecik ve Viranşehir'de Nokta Operasyonlar

Jandarma ekiplerinin titiz istihbarat çalışmaları neticesinde belirlenen adreslere ve araçlara yönelik yapılan denetimlerde, piyasa değeri yüksek çok sayıda gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. Operasyonun bilançosu ise kaçakçılığın boyutunu gözler önüne serdi.

Ele Geçirilen Malzemeler:

6.540 Adet Gümrük Kaçağı Sigara

47 Kg Gümrük Kaçağı Çay

500 Gram Pipo Tütünü

44 Adet Elektronik Sigara ve Alkol

27 Şüpheli Yakalandı

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheli şahıs hakkında, "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu"na muhalefet suçundan adli işlemler başlatıldı. Jandarma birimlerinden yapılan açıklamada, halkın sağlığını tehdit eden ve vergi kaybına yol açan kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelenin kararlılıkla süreceği vurgulandı.

"Azim ve Kararlılıkla Devam Edecek"

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçluyla mücadele konusundaki net mesajını şu sözlerle yineledi:

"Tütün ve alkol kaçakçılarına yönelik faaliyetlerimize, halkımızın desteğiyle birlikte hiç ara vermeden, azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

63 Olay Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.