Abdulkadir Şanlı
Köşe Yazarı
Abdulkadir Şanlı
 

Nerede STK’lar, Nerede Basın?

Bu söylemim işini yapmayan siyasi rant peşinde olan basın ve en önemlisi STK’lara…   A Partisi, B Partisi ve C Partisine iyi görünmek için oluşumunu kullanıp bir şeyler elde edebilmek için bazen mağdur olan vatandaşa sahip çıkmışçasına üzerinden rant elde edenler, Allah korkusu bilmeyenler gün gelir hesap sırası size de gelir.   Güzelim Şanlıurfa’mın Elektrik, su, doğalgaz, yol, uyuşturucu, işsizlik, alt yapı ve yoksulluk sıkıntılarına merhem olacağınıza ters tepiyor zehir oluyorsunuz.   Herkes memleket sorunlarını görüyor, bunlara ilaç olanı da ve zehir olanı da makam mevki peşinde olanlar partilerle oturup kalkanlara yani görevini değil cebini düşünenlere yazıklar olsun. Görevini yapan vatandaşa hizmet için her kapıya çalana da helal hoş olsun.   Bir STK’nın yapması gerekenleri herkes bilir, yapanlara sözüm yok ama yapmayanlar için görevlerini hatırlatmak amacıyla aşağıda STK görev ve maksadının neler olduğuna yer verdim.   Sivil Toplum Kuruluşu Nedir ve Ne Yaparın Aslı?   Sivil toplum kuruluşları ya da sivil toplum örgütleri, resmî kurumların dışında kalan ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukukî ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır. Sivil toplum örgütleri oda, sendika, vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf ve dernekler topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek için kurulmuşlardır.   Anlam ve içerik bakımından kitle örgütlerinden ayrılırlar. Sivil toplum kuruluşlarının önemli bir kısmı güdümlü bir yapılanma içerisinde belli merkezlere bağlı çalışmaktadırlar. Fakat buna karşın kitle örgütleri ise, adı üstünde, kitlelerin ürünü, sesi ve gücüdürler. Bu ürün, ses ve güç, demokratik ilkelerin örgütlenmenin omurgasına yerleşmiş olmasından meydana gelir. Burada sözü edilen demokrasi halkın doğrudan demokrasisidir. Yani halkın kendi örgütü içinde, kendisini ifade edebilme özgürlüğüdür.   Kitle örgütü, bünyesinde belirli bir toplumsal sınıfı veya çeşitli toplum katlarından gelen, aynı meslekten kişileri veya toplumun aynı özelliğe sahip belli unsurlarını barındıran, ve temsil ettiği kitlenin ekonomik-demokratik hak ve çıkarlarını savunan örgütlere verilen isim.Çoğunlukla girişimcilerden oluşan bu toplumlar gönüllü olarak yardım etmek amacıyla çalışırlar. (Vikipedi)
Ekleme Tarihi: 04 Kasım 2021 - Perşembe

Nerede STK’lar, Nerede Basın?

Bu söylemim işini yapmayan siyasi rant peşinde olan basın ve en önemlisi STK’lara…

 

A Partisi, B Partisi ve C Partisine iyi görünmek için oluşumunu kullanıp bir şeyler elde edebilmek için bazen mağdur olan vatandaşa sahip çıkmışçasına üzerinden rant elde edenler, Allah korkusu bilmeyenler gün gelir hesap sırası size de gelir.

 

Güzelim Şanlıurfa’mın Elektrik, su, doğalgaz, yol, uyuşturucu, işsizlik, alt yapı ve yoksulluk sıkıntılarına merhem olacağınıza ters tepiyor zehir oluyorsunuz.

 

Herkes memleket sorunlarını görüyor, bunlara ilaç olanı da ve zehir olanı da makam mevki peşinde olanlar partilerle oturup kalkanlara yani görevini değil cebini düşünenlere yazıklar olsun. Görevini yapan vatandaşa hizmet için her kapıya çalana da helal hoş olsun.

 

Bir STK’nın yapması gerekenleri herkes bilir, yapanlara sözüm yok ama yapmayanlar için görevlerini hatırlatmak amacıyla aşağıda STK görev ve maksadının neler olduğuna yer verdim.

 

Sivil Toplum Kuruluşu Nedir ve Ne Yaparın Aslı?

 

Sivil toplum kuruluşları ya da sivil toplum örgütleri, resmî kurumların dışında kalan ve bunlardan bağımsız olarak çalışan, politik, sosyal, kültürel, hukukî ve çevresel amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları, ikna ve eylemlerle çalışan, üyelerini ve çalışanlarını gönüllülük usulüyle alan, kâr amacı gütmeyen ve gelirlerini bağışlar veya üyelik ödemeleri ile sağlayan kuruluşlardır. Sivil toplum örgütleri oda, sendika, vakıf ve dernek adı altında faaliyet gösterir. Vakıf ve dernekler topluma yararlı bir hizmet geliştirmek için kurulmuş yasal topluluklardır ve herkese yardım etmek için kurulmuşlardır.

 

Anlam ve içerik bakımından kitle örgütlerinden ayrılırlar. Sivil toplum kuruluşlarının önemli bir kısmı güdümlü bir yapılanma içerisinde belli merkezlere bağlı çalışmaktadırlar. Fakat buna karşın kitle örgütleri ise, adı üstünde, kitlelerin ürünü, sesi ve gücüdürler. Bu ürün, ses ve güç, demokratik ilkelerin örgütlenmenin omurgasına yerleşmiş olmasından meydana gelir. Burada sözü edilen demokrasi halkın doğrudan demokrasisidir. Yani halkın kendi örgütü içinde, kendisini ifade edebilme özgürlüğüdür.

 

Kitle örgütü, bünyesinde belirli bir toplumsal sınıfı veya çeşitli toplum katlarından gelen, aynı meslekten kişileri veya toplumun aynı özelliğe sahip belli unsurlarını barındıran, ve temsil ettiği kitlenin ekonomik-demokratik hak ve çıkarlarını savunan örgütlere verilen isim.Çoğunlukla girişimcilerden oluşan bu toplumlar gönüllü olarak yardım etmek amacıyla çalışırlar. (Vikipedi)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.