/

AK Partili Rümeysa Kadak Uluslararası Arenada Türkiye'yi Temsil Ediyor

Milletin Kürsüsü 20.06.2026 - 15:26, Güncelleme: 20.06.2026 - 15:26 136 kez okundu.
 

AK Partili Rümeysa Kadak Uluslararası Arenada Türkiye'yi Temsil Ediyor

İSTANBUL – TBMM’nin ve AK Parti’nin en genç milletvekillerinden biri olan İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, hem uluslararası eğitim alanındaki başarıları hem de gençlik odaklı dijital projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak Oxford Üniversitesi’nin küresel tanıtım yüzü seçilen Kadak, siyasi çalışmalarının yanı sıra eğitim vizyonuyla da dikkat çekiyor.

Gençlik ve eğitim politikaları alanındaki projeleriyle tanınan Rümeysa Kadak, sadece TBMM çatısı altında değil, uluslararası akademik platformlarda da Türkiye'yi temsil ediyor. Oxford Üniversitesi’nin Küresel Tanıtım Yüzü Oldu Dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından Oxford Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin Yönetici İşletme Yüksek Lisansı (Executive MBA) programını başarıyla tamamlayan Kadak, üniversitenin küresel çaptaki yeni tanıtım yüzü seçildi. Bölümün tarihteki en genç mezunlarından biri olma unvanını taşıyan İstanbul Milletvekili; Oxford’un resmi materyallerinde, küresel e-posta ağlarında ve Financial Times gibi dünyanın önde gelen ekonomi yayınlarında yer alarak önemli bir uluslararası başarıya imza attı. Dijital Eğitim Projelerine Destek Saha çalışmalarında ve sosyal medyada genç kuşakla kurduğu dinamik bağ ile bilinen Rümeysa Kadak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) gençlerin hizmetine sunduğu yapay zeka destekli dijital eğitim platformu MEBİ gibi yenilikçi projelerin tanıtımında aktif rol oynuyor. Eğitimde fırsat eşitliği ve dijital dönüşüm konularına önem veren Kadak, gençlerin teknolojiye, kodlamaya ve modern eğitim araçlarına erişimini her platformda savunuyor. TBMM Genel Kurulu'nda Kadın ve Eğitim Vurgusu Meclis çalışmalarında da aktif bir rol üstlenen Kadak, özellikle bütçe görüşmelerinde ve Genel Kurul hitaplarında eğitim ile aile politikalarına yönelik çıkışlarıyla biliniyor. Kadın hakları ve aile bütünlüğünün birbirini dışlayan unsurlar olmadığını, aksine "hem kadın hakları hem aile" yaklaşımıyla hareket edilmesi gerektiğini belirten Kadak, devletin Anadolu'daki çocuklara yatılı bölge okulları ve ücretsiz imkanlarla sahip çıkmasının önemini sık sık dile getiriyor. 63 Olay Haber
İSTANBUL – TBMM’nin ve AK Parti’nin en genç milletvekillerinden biri olan İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, hem uluslararası eğitim alanındaki başarıları hem de gençlik odaklı dijital projeleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak Oxford Üniversitesi’nin küresel tanıtım yüzü seçilen Kadak, siyasi çalışmalarının yanı sıra eğitim vizyonuyla da dikkat çekiyor.

Gençlik ve eğitim politikaları alanındaki projeleriyle tanınan Rümeysa Kadak, sadece TBMM çatısı altında değil, uluslararası akademik platformlarda da Türkiye'yi temsil ediyor.

Oxford Üniversitesi’nin Küresel Tanıtım Yüzü Oldu

Dünyanın en prestijli eğitim kurumlarından Oxford Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin Yönetici İşletme Yüksek Lisansı (Executive MBA) programını başarıyla tamamlayan Kadak, üniversitenin küresel çaptaki yeni tanıtım yüzü seçildi. Bölümün tarihteki en genç mezunlarından biri olma unvanını taşıyan İstanbul Milletvekili; Oxford’un resmi materyallerinde, küresel e-posta ağlarında ve Financial Times gibi dünyanın önde gelen ekonomi yayınlarında yer alarak önemli bir uluslararası başarıya imza attı.

Dijital Eğitim Projelerine Destek

Saha çalışmalarında ve sosyal medyada genç kuşakla kurduğu dinamik bağ ile bilinen Rümeysa Kadak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) gençlerin hizmetine sunduğu yapay zeka destekli dijital eğitim platformu MEBİ gibi yenilikçi projelerin tanıtımında aktif rol oynuyor. Eğitimde fırsat eşitliği ve dijital dönüşüm konularına önem veren Kadak, gençlerin teknolojiye, kodlamaya ve modern eğitim araçlarına erişimini her platformda savunuyor.

TBMM Genel Kurulu'nda Kadın ve Eğitim Vurgusu

Meclis çalışmalarında da aktif bir rol üstlenen Kadak, özellikle bütçe görüşmelerinde ve Genel Kurul hitaplarında eğitim ile aile politikalarına yönelik çıkışlarıyla biliniyor. Kadın hakları ve aile bütünlüğünün birbirini dışlayan unsurlar olmadığını, aksine "hem kadın hakları hem aile" yaklaşımıyla hareket edilmesi gerektiğini belirten Kadak, devletin Anadolu'daki çocuklara yatılı bölge okulları ve ücretsiz imkanlarla sahip çıkmasının önemini sık sık dile getiriyor.

63 Olay Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.