Balıklıgöl’de Bayram Yoğunluğu: İğne Atsan Yere Düşmedi!
Balıklıgöl’de Bayram Yoğunluğu: İğne Atsan Yere Düşmedi!
Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen binlerce yerli ve yabancı turist, tarihi ve inanç turizminin kalbi Şanlıurfa’daki Balıklıgöl Yerleşkesi’ne akın etti. Tarihi alanda adeta adım atacak yer kalmadı.
Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen binlerce yerli ve yabancı turist, tarihi ve inanç turizminin kalbi Şanlıurfa’daki Balıklıgöl Yerleşkesi’ne akın etti. Tarihi alanda adeta adım atacak yer kalmadı.
Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen ziyaretçiler, peygamberler şehri Şanlıurfa’da buluştu. Kentin en önemli simgelerinden biri olan ve inanç turizminin merkezi sayılan tarihi Balıklıgöl (Halil-ür Rahman ve Aynzeliha Gölleri), bayramın en gözde rotası oldu.
Adım Atacak Yer Kalmadı
Hava sıcaklıklarına rağmen bayram coşkusunu tarihi mekanda yaşamak isteyen binlerce insan yerleşkeye akın edince, alanda adeta "iğne atsan yere düşmeyecek" görüntüler ortaya çıktı. Ziyaretçiler, kutsal kabul edilen balıklara yem atmak ve dualar etmek için birbirleriyle yarıştı. Yoğunluk nedeniyle göl çevresinde yürümek dahi zaman zaman imkansız hale geldi.
Ziyaretçi Akını: Çevre iller başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerden gelen binlerce yerli turistin yanı sıra yabancı turistler de tarihi mekanın büyüleyici atmosferine tanıklık etti.
Esnafın Yüzü Güldü, Oteller Doldu
Balıklıgöl çevresindeki tarihi çarşılar, hanlar ve dinlenme alanları da bu yoğunluktan payını aldı. Şanlıurfa’nın tescilli lezzetlerini tatmak ve hediyelik eşya almak isteyen turistler, tarihi çarşılarda büyük bir hareketlilik yarattı. Yaşanan bu turist akını, uzun süredir bu hareketliliği bekleyen bölge esnafının ve turizmcilerin yüzünü güldürdü. Kentteki otellerde doluluk oranlarının zirveye ulaştığı öğrenildi.
Ziyaretçiler, Balıklıgöl’de hatıra fotoğrafı çektirip manevi atmosferin tadını çıkardıktan sonra, Hz. İbrahim’in doğduğu mağara ile tarihi Şanlıurfa Kalesi ve yakındaki arkeoloji müzelerini ziyaret etmek üzere turlarına devam etti.
63 Olay haber
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
