Gamze Akkuş İlgezdi’den Hükümete Sert Siber Güvenlik Uyarısı
Gamze Akkuş İlgezdi’den Hükümete Sert Siber Güvenlik Uyarısı
CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, son dönemde artan veri sızıntıları ve dolandırıcılık vakalarına dikkat çekerek hükümete sert eleştirilerde bulundu.
CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, son dönemde artan veri sızıntıları ve dolandırıcılık vakalarına dikkat çekerek hükümete sert eleştirilerde bulundu.
Veri Güvenliği ve Sosyal Devlet Vurgusu
Gamze Akkuş İlgezdi, Mart 2026 itibarıyla yaptığı açıklamalarda, vatandaşların kişisel verilerinin ticari bir meta haline getirilmesine tepki gösterdi. Devletin asli görevinin vatandaşın verisini korumak olduğunu belirten İlgezdi, bu alandaki zafiyetlerin dolandırıcılık şebekelerine zemin hazırladığını ifade etti.
İlgezdi'nin güncel gündemindeki ana başlıklar şunlar:
Kişisel Verilerin Korunması: "Veri ticareti yapan şebekeler cirit atarken hükümet bu skandala seyirci kalıyor" diyerek yasal yaptırımların artırılması çağrısında bulundu.
Sağlık ve Sanatçı Hakları: Kültür Bakanlığı’nın sanatçılara verdiği kadro sözlerini hatırlatan İlgezdi, "Sözleşmeli sanatçıların mağduriyeti bir an önce giderilmelidir" dedi.
Halkın Bütçesi: Meclis’teki bütçe görüşmelerinde, bütçenin "halkın değil sermayenin cüzdanını gözettiğini" savundu.
"Türkiye'de İşçiler Artık Tek Hayatla Geçinemiyor"
Hukukçu ve hekim kimliğiyle tanınan İlgezdi, hazırladığı raporlarla toplumsal sorunları rakamlarla ortaya koymaya devam ediyor. Son dönemde yayımladığı çalışma hayatı raporunda, Türkiye’deki işçilerin haftalık 44,6 saat ile Avrupa’nın en uzun mesaisini yaptığını, ancak buna rağmen çalışanların %65’inin ek iş yapmadan geçinemediğini vurguladı.
Sağlık Politikalarına Eleştirel Bakış
Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlıktan Sorumlu kurmay olarak İlgezdi, sağlık sistemindeki sorunları da yakından takip ediyor:
Atama Bekleyen Sağlıkçılar: Diş hekimleri ve hemşirelerin atama sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.
İlaç Krizi: Piyasada bulunamayan hayati ilaçlar ve döviz kuru nedeniyle eriyen sağlık bütçesi hakkında soru önergeleri verdi.
63 Olay Haber
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
