Milletvekili Semra Çağlar Gökalp, Bitlis İçin Altyapı ve İstihdam Çağrısı Yaptı
Milletvekili Semra Çağlar Gökalp, Bitlis İçin Altyapı ve İstihdam Çağrısı Yaptı
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı gündem dışı konuşmada, Bitlis’in sosyo-ekonomik ve kültürel alanda yaşadığı gerilemeyi meclis gündemine taşıdı.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı gündem dışı konuşmada, Bitlis’in sosyo-ekonomik ve kültürel alanda yaşadığı gerilemeyi meclis gündemine taşıdı.
Eski bir insan hakları aktivisti olan ve mecliste Dışişleri ile Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonlarında görev yapan Gökalp; Bitlis’in hak ettiği yatırımları alamadığını, altyapı yetersizlikleri ve işsizlik nedeniyle kentin ciddi bir göç dalgasıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.
"Kervan Yollarının Kavşağıydı, Göç Durağı Oldu"
Meclis kürsüsünden Bitlis'in tarihi önemine ve mevcut ekonomik verilerine dikkat çeken Semra Çağlar Gökalp, kentin kalkınmada geride bırakıldığını savundu. İlçe ve köy yollarındaki altyapı sorunlarının kronikleştiğini ifade eden Gökalp, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Tarih boyunca ticaretin kalbi, kervan yollarının en önemli kavşaklarından biri olan beş bin yıllık kadim kentimiz Bitlis, ne yazık ki bugün yetersiz yatırımlar ve ekonomik daralma nedeniyle göç yollarının bir durağı haline gelmiş durumdadır. Ekonomik göstergeler, sosyal gelişmişlik endeksleri ve kültürel üretim verileri kentin nasıl bir gerilemeye zorlandığını açıkça ortaya koymaktadır. Bitlis halkının bu ihmalkarlığı hak etmediğini meclis çatısı altında bir kez daha haykırıyoruz."
Hak İhlalleri ve Sosyal Politikalar Yakın Takipte
Genel kuruldaki konuşmasının yanı sıra Meclis Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergeleriyle de dikkat çeken Semra Çağlar Gökalp, cezaevlerinde yaşanan hak ihlalleri iddialarını ve engelli vatandaşların toplumsal yaşama katılımı önündeki engelleri yakından takip etmeyi sürdürüyor. Gökalp, dezavantajlı grupların haklarının korunması ve adalet mekanizmasının şeffaf işlemesi için yasama faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.
"Bölge Kadınının ve Gençlerin Sesi Olacağız"
Meclis kulislerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bitlis Milletvekili, seçim bölgesindeki saha çalışmalarına ve sivil toplum kuruluşu ziyaretlerine de değindi. Bölgede kadının üretime katılması ve genç istihdamının artırılması için yerel yönetimlerin ve kooperatiflerin desteklenmesi gerektiğini söyleyen Gökalp, "Bu kentin potansiyelini biliyoruz; kadınların, gençlerin ve emekçilerin hak ettiği refah seviyesine ulaşması için mecliste ve sahada Bitlis'in gür sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.
63 Olay Haber
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
