Sema Silkin Ün Meclis’ten Seslendi

Milletin Kürsüsü 04.02.2026 - 23:01, Güncelleme: 04.02.2026 - 23:01 108 kez okundu.
 

Sema Silkin Ün Meclis’ten Seslendi

ANKARA / DENİZLİ – Denizli’nin Meclis’teki aktif seslerinden biri olan Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün, 2026 yılı çalışmalarında sosyal adalet ve yerel kalkınma başlıklarını gündemden düşürmüyor. Ün, son dönemde özellikle Denizli sanayisinin enerji maliyetleri ve toplumun temel taşı olan aile birliğine yönelik tehditler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Denizli Sanayicisine "Maliyet" Desteği Çağrısı Tekstilin başkenti Denizli’de üreticilerin yaşadığı zorlukları yakından takip eden Ün, artan enerji maliyetleri ve döviz kuru baskısının ihracatçıyı zorladığını belirtti. Ekonomi yönetimine seslenen Ün; "Denizli’nin dokuma tezgahları susarsa, Türkiye’nin ihracat damarlarından biri kesilir. Sanayicimize özel enerji teşvikleri ve vergi kolaylıkları sağlanması artık bir lütuf değil, zorunluluktur" dedi. Çocuk Hakları ve Sosyal Politikalar TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu üyeliği dönemindeki hassasiyetini sürdüren Sema Silkin Ün, dijital mecralarda çocukların korunması ve madde bağımlılığı ile mücadele konularında yeni bir araştırma önergesi sundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yönelik eleştirilerini sürdüren Ün, sosyal yardımların "sadaka kültürü"nden çıkarılıp, "hak temelli bir sisteme" dönüştürülmesi gerektiğini savunuyor. Kadın İstihdamı ve Kooperatifçilik Denizli’nin ilçelerinde kadın kooperatiflerini sık sık ziyaret eden Ün, kırsal kesimdeki kadınların ekonomiye katılımının önündeki engellerin kaldırılması için çalışıyor. Kadınların sigorta primlerinin devlet tarafından desteklenmesi ve mikro kredi imkanlarının genişletilmesi yönündeki kanun teklifleri, Meclis gündemindeki yerini koruyor. Abdulkadir Şanlı – 63 Olay Haber
ANKARA / DENİZLİ – Denizli’nin Meclis’teki aktif seslerinden biri olan Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün, 2026 yılı çalışmalarında sosyal adalet ve yerel kalkınma başlıklarını gündemden düşürmüyor. Ün, son dönemde özellikle Denizli sanayisinin enerji maliyetleri ve toplumun temel taşı olan aile birliğine yönelik tehditler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Denizli Sanayicisine "Maliyet" Desteği Çağrısı

Tekstilin başkenti Denizli’de üreticilerin yaşadığı zorlukları yakından takip eden Ün, artan enerji maliyetleri ve döviz kuru baskısının ihracatçıyı zorladığını belirtti. Ekonomi yönetimine seslenen Ün; "Denizli’nin dokuma tezgahları susarsa, Türkiye’nin ihracat damarlarından biri kesilir. Sanayicimize özel enerji teşvikleri ve vergi kolaylıkları sağlanması artık bir lütuf değil, zorunluluktur" dedi.

Çocuk Hakları ve Sosyal Politikalar

TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu üyeliği dönemindeki hassasiyetini sürdüren Sema Silkin Ün, dijital mecralarda çocukların korunması ve madde bağımlılığı ile mücadele konularında yeni bir araştırma önergesi sundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yönelik eleştirilerini sürdüren Ün, sosyal yardımların "sadaka kültürü"nden çıkarılıp, "hak temelli bir sisteme" dönüştürülmesi gerektiğini savunuyor.

Kadın İstihdamı ve Kooperatifçilik

Denizli’nin ilçelerinde kadın kooperatiflerini sık sık ziyaret eden Ün, kırsal kesimdeki kadınların ekonomiye katılımının önündeki engellerin kaldırılması için çalışıyor. Kadınların sigorta primlerinin devlet tarafından desteklenmesi ve mikro kredi imkanlarının genişletilmesi yönündeki kanun teklifleri, Meclis gündemindeki yerini koruyor.

Abdulkadir Şanlı – 63 Olay Haber

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.