Mehmet Akbaş
Köşe Yazarı
Mehmet Akbaş
 

İNSANLIK SINAVI: GAZZE

Dünya kurulduğundan bu yana çeşitli sıkıntılar, baskılar, zulümler hep yaşanmıştır. Tarih boyunca güçlü olanlar zayıflara ve fakirlere eziyet etmiş ve hala da bunlar yaşanmaktadır. Özellikle Filistin’de bir asra yakındır kan ve gözyaşı durmamaktadır. İşgalci devlet dünyanın da suskunluğundan yararlanarak her gün masum müslümanlara kan kusturmakta ve sözde medeni dünyanın gözü önünde soykırım uygulamaktadır. Dünyada çok zulüm ve vahşetler yaşandı ama Terör devleti İsrail’in yaptıkları hepsini geride bıraktı.  Kundaktaki bebekler, hastaneler, mabedler, okullar, mülteci kampları kısacası her yer vuruldu, her yer yıkıldı, her yer yok edildi. Hiçbir değeri ve kutsalı tanımayan vahşi bir topluluk dünyanın başına bela olmuş ve olmaya da devam ediyor.  Bu soykırım ve katliamlar karşısında insanlık nasıl bir sınav veriyor acaba? Öyle ya  21. Yüzyıl medeniyet ve insan hakları çağı. Dünya bu insanlık sınavını kaybetti. İnsanlık yerine zulme   şans verdi, Sevgi yerine nefreti yeşertti. Masumlar yerine alçak katilleri savundu. İnsan hakları yerine güçlü olan ve parası olana itibar etti. Kısacası insanlık insanlığını kaybetti. Bu utanç bu çağın insanına yeter. Bu sessizlik ve tepkisizlik herkese ayıp olarak yazıldı. Tarih bu çağı alçakların çağı olarak kaydedecek. Allah (c.c) tüm insanlıktan bunun hesabını soracak.  Dini, dili,ırkı ne olursa olsun ama Vicdanı ölmemiş herkes bu vahşete ve soykırıma isyan ederken devlet yöneticilerinin büyük çoğunluğu bu zulüm ve katilamlara duyarsız kalmakta hatta ne acıdır ki destek bile olmaktadır. Daha da acısı sözde İslam devletleri ret bu alçaklara ses çıkaramamakta ve hatta yardımcı olmaktadır. Bu nasıl bir insanlık ve nasıl bir sessizlik? Allah korkusu zaten yok, merhametin kırıntısı bile yok. Tamamen zalimlere ve katillere teslimiyet var. Adeta herkes sırasını bekleyen kurbanlar gibi hiç itiraz etmeden seyretmektedir. Bu durum insanım diyen herkesin yüreğini dağlamaktadır. İnsanlık onuru ayaklar altında ezilmekte ve sürünmektedir. Gazze imtihanını kaybedeb dünya hiçbir sınavı kazanamayacaktır. Bu katliam ve soykırıma duyarsız kalan insanlık yaşayan birer ölüden ibarettir. Ne mutlu ki zulme ve zalimlere karşı gelene. Ne mutlu ki vahşet ve eziyete tahammül edemeyip bir şeyler yapmak için çırpınanlara. Yazıklar olsun ki bu acı ve ölümlere duyarsız kalanlara. Elbette tüm zalimler geberip yok olduğu gibi bu alçak sürü de yok olacak ama bugün sessiz ve ilgisiz kalan ve hiç rahatsız olmayanlar acaba ruz-ı mahşerde ne yapacak, mahkemeyi kübrada nasıl hesap verecek?                                                                                                                
Ekleme Tarihi: 18 Eylül 2025 -Perşembe

İNSANLIK SINAVI: GAZZE

Dünya kurulduğundan bu yana çeşitli sıkıntılar, baskılar, zulümler hep yaşanmıştır. Tarih boyunca güçlü olanlar zayıflara ve fakirlere eziyet etmiş ve hala da bunlar yaşanmaktadır. Özellikle Filistin’de bir asra yakındır kan ve gözyaşı durmamaktadır.

İşgalci devlet dünyanın da suskunluğundan yararlanarak her gün masum müslümanlara kan kusturmakta ve sözde medeni dünyanın gözü önünde soykırım uygulamaktadır. Dünyada çok zulüm ve vahşetler yaşandı ama Terör devleti İsrail’in yaptıkları hepsini geride bıraktı.  Kundaktaki bebekler, hastaneler, mabedler, okullar, mülteci kampları kısacası her yer vuruldu, her yer yıkıldı, her yer yok edildi. Hiçbir değeri ve kutsalı tanımayan vahşi bir topluluk dünyanın başına bela olmuş ve olmaya da devam ediyor.  Bu soykırım ve katliamlar karşısında insanlık nasıl bir sınav veriyor acaba? Öyle ya  21. Yüzyıl medeniyet ve insan hakları çağı. Dünya bu insanlık sınavını kaybetti. İnsanlık yerine zulme   şans verdi, Sevgi yerine nefreti yeşertti. Masumlar yerine alçak katilleri savundu. İnsan hakları yerine güçlü olan ve parası olana itibar etti. Kısacası insanlık insanlığını kaybetti. Bu utanç bu çağın insanına yeter. Bu sessizlik ve tepkisizlik herkese ayıp olarak yazıldı. Tarih bu çağı alçakların çağı olarak kaydedecek. Allah (c.c) tüm insanlıktan bunun hesabını soracak.  Dini, dili,ırkı ne olursa olsun ama Vicdanı ölmemiş herkes bu vahşete ve soykırıma isyan ederken devlet yöneticilerinin büyük çoğunluğu bu zulüm ve katilamlara duyarsız kalmakta hatta ne acıdır ki destek bile olmaktadır. Daha da acısı sözde İslam devletleri ret bu alçaklara ses çıkaramamakta ve hatta yardımcı olmaktadır. Bu nasıl bir insanlık ve nasıl bir sessizlik? Allah korkusu zaten yok, merhametin kırıntısı bile yok. Tamamen zalimlere ve katillere teslimiyet var. Adeta herkes sırasını bekleyen kurbanlar gibi hiç itiraz etmeden seyretmektedir. Bu durum insanım diyen herkesin yüreğini dağlamaktadır.

İnsanlık onuru ayaklar altında ezilmekte ve sürünmektedir. Gazze imtihanını kaybedeb dünya hiçbir sınavı kazanamayacaktır. Bu katliam ve soykırıma duyarsız kalan insanlık yaşayan birer ölüden ibarettir. Ne mutlu ki zulme ve zalimlere karşı gelene. Ne mutlu ki vahşet ve eziyete tahammül edemeyip bir şeyler yapmak için çırpınanlara. Yazıklar olsun ki bu acı ve ölümlere duyarsız kalanlara. Elbette tüm zalimler geberip yok olduğu gibi bu alçak sürü de yok olacak ama bugün sessiz ve ilgisiz kalan ve hiç rahatsız olmayanlar acaba ruz-ı mahşerde ne yapacak, mahkemeyi kübrada nasıl hesap verecek?                                                                                                              

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve 63olay.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.